İç Ve Dış Mekân Baskının Farkı
Dijital baskı; geleneksel ofset baskıda ki teknolojide vazgeçilmez olan film ve klasik kalıp iki unsuru ortadan kaldırılması ile ön plana çıkar. Herhangi bir fotoğraf, negatif film ve basılı görüntü, araştırma ve değişiklik için tarayıcı veya dijital kamera aracılığıyla doğrudan bilgisayara iletilebilir. Bilgisayarda metin, grafik, çizim vb. Grafik belgelerin dijital bir yazıcı yardımıyla doğrudan alt tabaka üzerine basılmasını sağlayan evrensel bir sistemin adıdır.
Dijital Baskı Teknolojisi: NIP (Darbeli Baskı) Tipi
Elektrofotografik sistemler: Çoğu ofis fotokopi makinesinin ve lazer yazıcının temel teknolojileri bu kategoriye girer.
Elektrosensitif sistem: Bazı maddeler elektrik akımı ile değiştirilir. Çoğunlukla küçük bir baskı alanına sahip ekipmanlar için kullanılır. Örneğin, yazıcılı bir masaüstü hesap makinesi.
Manyetik sistem: Elektrostatik sistem gibi toner ile görüntü elde edilir.
Inkjet sistemi: Mürekkep damla damla püskürtülür ve görüntü bu şekilde oluşturulur.
Termal görüntüleme sistemi: Görüntü ısı ile sağlanır. Bu amaçla, ıslak malzemeler veya sıva malzemeleri ile birlikte renk duyarlı bantlar kullanılır. Uygulama alanları yavaş renkli yazıcılar ve dijital renkli fotokopi makineleridir.
Sayısal görüntü: Sayısal baskı makinesinin görüntüyü çeşitli görsel malzemelerle destekleyerek bilgisayar ortamına iletmesi ve orada işlenmesinden sonraki çıktıdır.
RIP (Raster Image Processor): Bilgisayarda hazırlanan metin, grafik ve görüntüleri (postscript dilinde) yazıcıların ve dekoratörlerin anlayabileceği bir dile çeviren yüksek performanslı bir işlemcidir (hesap makinesi).
Dış mekan baskısı: Dış mekan reklam ve promosyon amaçlı kullanılan broşürler, afişler, reklam panoları, arabalara çıkartmalar vb. Malzemeyi hazırlamak için kullanılan baskı türüdür.
Dış Mekân Baskı, Dijital Baskı Yöntemi
Kanvas baskı: Binalarda yapılan reklam çalışmaları bu kategoriye girer.
Ruhsat üzerine vinil baskı: Ruhsat ekinde bulunan reklam afişleridir.
Araçlarda uygulama: Folyo üzerine dijital baskı. Tek tek basılan eserler ısı ile araca aktarılır. İş parçasının ısıtılmış araç üzerinde sıkıca tutulduğundan emin olun.
Yol kenarı reklamı: Kuşe kâğıda veya birinci kağıt hamuruna dijital olarak basılmıştır.
Üç boyutlu reklam panosu: grafikler solvent bazlı mürekkeple vinil veya folyo üzerine basılır.
Zemin grafikleri: Baskı için sürtünmeye dayanıklı solvent bazlı mürekkepler kullanın. Laminasyon, lamine malzeme ile sürtünme yoluyla yapılır.
Ultra hafif orta ışıklı reklam panosu: Grafik, ters çevrilmiş yarı saydam malzeme üzerine basılmıştır.
Yaratıcı cephe kaplama baskısı: Vinilden yapılmış grafikler solvent bazlı mürekkepler ile basılır. Reklamları mağaza ve alışveriş merkezlerinin dışına asmak için bu yazdırma yöntemi kullanılır.
Vitrin uygulaması: İstenilen ebattaki işleri hazırladıktan sonra makinenin ebatlarına göre tek tek bastırılır. Laminasyon ile birleştirilir.
Billboard: Kâğıt hamurunun ilk yaprağına farklı gramajlarda gerekli grafikler basılır.
Poster: Parlak kâğıt, linolyum, kumaş veya vinil üzerine baskı yapmak için solvent bazlı mürekkep kullanılır
Banner: İstenilen ölçülerde grafik kumaş üzerine baskı yapılır.
İç Mekan Baskı Sistemleri Nelerdir?
Vitrin uygulamaları: Vitrin içerisine yapıştırılan uygulamalardır.
Sanatsal baskılar: Bu baskıların etkisi tuval üzerine bir resim gibidir.
Destek sistemi: Basılı çalışma desteğin şekline göre birkaç parçaya bölünür ve iş destek üzerine yapıştırılır.
Cam deseni: Cam yüzey için üretilen delikli malzeme üzerine baskı yapılır. Resme ister içeriden, ister dışarıdan bakın, aynı görünüyor.
Marketler, ticaret merkezleri ve benzeri yerlerde reklam panosu uygulamaları: Dış havaya maruz kalmayacağı için lamine edilmesi gerekmez.
Dekoratif uygulamalar ve açık renk baskı: Hazırlanan grafikler duratrans adı verilen yarı saydam bir malzemeye basılır.
Linolyum üzerine uygulama: Baskı malzemesi linolyumdur. Baskı sonrası elastik bir yapıya sahip olduğu için her yere kurulabilir.
İç Mekân Baskı Çeşitleri
Baskı işleminde kullanılan malzemeler kaliteli olmalı ve dikkatli bir şekilde gerçekleştirilmelidir. Kötü yapılmış iç baskılar ürünü öne çıkarmaz, tam tersine arka planda bırakır. İç mekân parmak izlerini kontrol ederken, farklı tipte iç mekân parmak izleri vardır. İç mekan baskı çeşitleri şu şekilde sıralanabilir:
- Duratrans baskı,
- Folyo baskı
- Fotoğraf kâğıdı baskısı,
- Kanvas baskı,
- PET film baskı,
- Poster basımı,
- Poster basımı,
- PP kağıt baskı,
- Rulo afiş baskısı.
- Saten baskı.
İç Mekan Baskı Fiyatı
İç mekan baskı fiyatları basılan malzemenin ebat ve ölçülerine göre değişmektedir. Bu nedenle iç mekan baskı fiyatları hakkında net bilgi verilemez. İç mekan baskı fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için yetkili firmalardan güncel fiyatları almak gerekir.
Tüm iç mekan ve dış mekan baskıları için buradan hemen siparişinizi oluşturabilirsiniz.